The Istanbul Portfolio - Opera Gallery


Dünyaca ünlü Opera Gallery'nin Dubai'deki mekanında gerçekleşecek "The Istanbul Portfolio" sergisinde, art ON galerisi sanatçılarının eserleri sanatseverlerle buluşacak

İstanbul Akaretler'deki artON İstanbul sanat galerisi, dünyaca ünlü Opera Gallery'nin Dubai'deki mekanında “The Istanbul Portfolio” adlı bir sergiye imza atıyor. 20 Şubat - 14 Mart tarihlerinde izlenebilecek olan sergide galeri sanatçılarından Hayal İncedoğan, Olcay Kuş, Ali Alışır, Sencer Vardarman ve Kemal Seyhan'ın çalışmaları yer alıyor. 

Bugüne kadar ağırlıklı olarak tuval resmi olmak üzere, fotoğraf, enstalasyon ve yeni medya gibi farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştiren Hayal İncedoğan, "The Istanbul Portfolio" adlı sergiye karışık teknikte hazırladığı işleriyle katılıyor. Sokak sanatının Türkiye’deki genç temsilcilerinden Olcay Kuş, bu yeni sergide de sprey boya, yazı afiş, gazete kağıdı, stencillar kullanarak boyadığı tuvalleri duvara dönüştürüyor. Ali Alışır ve Sencer Vardarman ise Türk çağdaş sanatının fotoğraf alanındaki iki genç temsilcisi; her ikisi de dijital bir dille fotoğrafı kurguluyor. Sergide Ali Alışır'ın elektrik devreleri ile bir araya getirdiği kent imgelerinden oluşturduğu "Sanal Mekanlar" adlı serisi görülebilecek. 

Sencer Vardarman ise endüstri, tarih ve şehir kültürü üzerine bilgileri analiz eden bir tavra sahip çalışmalarını sunuyor. Soyut sanat deyince kuşağının en önemli temsilcilerinden biri olan Kemal Seyhan’ın da tuvalleri sergide izlenebiliyor.Opera Gallery Dubai, 2008 senesinden beri Salvador Dali, M. F. Husain'in de aralarında bulunduğu modern sanatın önemli isimlerinin yanı sıra Parviz Tanavoli, Reza Derakshani, Koorosh Shishegaran gibi dünya güncel sanat çevrelerinde ilgi gören isimlerin sergilerine ev sahipliği yaptı. Art On İstanbul sanatçılarının sergisinin Dubai'nin ardından dünyadaki diğer Opera Gallery'lerde de izleyiciyle buluşması bekleniyor.

http://www.milliyetsanat.com/haberler/plastik-sanatlar/art-on-sanatcilari-opera-galeride/1520/8#.USXp9miyejz

Popular posts from this blog

Don't walk away from silence

Artfulliving - Portfolyo