Yeni Sergi - Celebration & Memories @ Lucca



                                                             http://www.artnivo.com/

Türkiye'nin yenilikçi online platformu artnivo.com, heyecan verici bir projeyle izleyicinin karşısına çıkmayı planlıyor. Her ay farklı bir sergi ile sanatseverleri bir araya getiren "Lucca Art" projesi kapsamında İstanbul'un önemli mekanlarından biri olan Lucca ile bir işbiliğine gidenartnivo.com mekanın 10.yıl etkinleri kapsamında yeni bir sanat projesine imza atıyor. 17 Aralık 2014 - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında "Celebration & Memories" adlı site-spesific (mekana özgü üretilmiş) işlerin yer aldığı, küratöryel sergiyi Lucca'da gerçekleştiriyor.

Kavramsal bir sergi olan "Celebration & Memories" iki kurgudan oluşuyor… 17 Aralık 2014 - 15 Ocak 2015 tarihleri arasında yer alacak serginin ilk ayağı Jeff Koons'un 'Celebration' serisinden hareketle, "celebration" yani kutlama kavramı üzerine şekilleniyor. Lucca'nın mekansal belleği ve serginin zamanlama olarak 'yeni yıl kutlamaları'na denk gelmesi sebebiyle artnivo.com sanatçıları konspete bağlı olarak özel iş üreterek projeyi farklı bir noktaya taşıyorlar.

İlk çağlardan bu yana kutlama kavramının insanlık tarihinde önemli bir yer tuttuğu görülüyor… İnsanın sosyo-kültürel, sosyo-politik koşullarının değişmesiyle birlikte, 'kutlama' biçimleri de şekil değiştiriyor. Günümüz insanı için kutlama ve bu kutlamaların beraberinde getirdiği bir diğer kavram ise "anı ve bellek"… Çünkü her kutlamanın bizde yarattığı bir anı söz konusuyken, yaşanılanın anısı da kutlamayı gerektiriyor… Çocukken kutladığımız doğum günlerinin anılarımızda kapladığı yer kadar, her bir yıl dönümü ve başarı da kutlanmaya değer. 

15 Ocak - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek serginin ikinci ayağı ise bu temaya yoğunlaşıyor. "Memories" kavramı, kutlamadan bağımsız olarak bellek temasına odaklanan işleri de bünyesinde barındırıyor. Bu iki tema, yani kutlama ve belleğin bu proje kapsamında seçimi, sergi mekanı olarak ikinci bir işlev kazanan Lucca'ya özel olarak küratöryel bir dilde kurgulanıyor. Sergi, 18 Aralık - 15 Şubat tarihleri arasında Lucca’da ve online olarak da www.artnivo.com da gezilebilir.

Popular posts from this blog

Don't walk away from silence

İzmir Kültür Platformu Yayını Sayı:3